Πολύδροσο ή Σουβάλα
Η Πολύδροσος ή Σουβάλα (ήταν η παλιά ονομασία του χωριού όπου η σημασία της είναι κοίλωμα με γύρω βουνά –έλος-πολύ νερό. Το 1927 μετά από Κυβερνητική Απόφαση άλλαξε όνομα διότι μέχρι τότε πολλά χωριά της Ελλάδας είχαν ξένες ονομασίες κυρίως Σλάβικες ή Τούρκικες). Κεφαλοχώρι της ΔΕ Παρνασσού, του Δήμου Δελφών, του νομού Φωκίδας, χτισμένη στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 380μ. Η αρχική της θέση βρισκόταν ψηλότερα εκεί που σήμερα στέκει και καμαρώνει η Άνω Πολύδροσος. Μετά από έναν καταστροφικό σεισμό το 1870 οι περισσότεροι Σουβαλιώτες αποφάσισαν να κατηφορίσουν προς τον κάμπο όπου δημιούργησαν το σημερινό όμορφο χωριό την Πολύδροσο. Ο επισκέπτης θα ενθουσιαστεί όλες τις εποχές καθώς είναι γραφικός προορισμός το χειμώνα, έχει δροσιά το καλοκαίρι, ενώ το φθινόπωρο και την άνοιξη το τοπίο βρίσκεται στα πιο θεαματικά και χρωματιστά του, μπορεί να πραγματοποιήσει διάφορα σπορ όπως ski στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού το οποίο απέχει από την Πολύδροσο μόλις 17χλμ, πεζοπορία στο Εθνικό μονοπάτι Ε22, downhill, επίσης μπορεί να επισκεφτεί τους Αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτει τόσο το χωρίο μας όσο και ευρύτερη περιοχή όπως οι Δελφοί. Η Πολύδροσος καλύπτει όλα τα γούστα κάθε επισκέπτη καθώς υπάρχουν άριστες υποδομές σε διαμονή και εστίαση.
Άνω Πολύδροσο
Η Άνω Πολύδροσος ή Άνω Σουβάλα βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού στα 770 μέτρα. Απέχει 5,5 χλμ. ΝΑ της Πολυδρόσου και 10χλμ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού Κελάρια. Είναι χειμερινός προορισμός αλλά και καλοκαιρινό θέρετρο. Ο επισκέπτης θα απολαύσει το φαγητό και τη διαμονή του μέσα στο καταπράσινο δάσος που είναι γεμάτο έλατα, πεύκα, μηλιές, κερασιές, βυσσινιές, πολλά νερά και πηγές, θα δει Την Παναγία η Κυρία των Αγγέλων ή Παναγία η Κυργιά, την εκκλησία και πηγή της Αγίας Βαρβάρας όπου στην εκκλησία μπορεί κανείς να δει το ξυλόγλυπτο τέμπλο το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί από Σουβαλιώτες μαστόρους και θα πραγματοποιήσει όλες τις δραστηριότητες που αναφέρονται στο παραπάνω κομμάτι.
Το εθνικό μονοπάτι Ε22 συνδέει τον Παρνασσό με την Πάρνηθα, περνά από την κορυφή της Λιάκουρας Παρνασσού ακολουθεί κατάβαση προς την Πολύδροσο. Την άγρια αλπική ζώνη διαδέχεται το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον του εθνικού δρυμού Παρνασσού όπου υπάρχει πυκνό ελατοδάσος με πυκνές συστάδες μαύρης πεύκης. Συνεχίζει δια μέσου της γραφικής Άνω Πολυδρόσου και Πολυδρόσου καταλήγοντας στις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού.